Загальні збори громадян – 2018: с. Орлівка

  • 1046

21 лютого в Орлівці відбулися загальні збори громадян. Мешканці села виявили неабияку активність і дружно зійшлися до приміщення сільської адміністрації, де проходили збори.

В.о. старости Валентина Бусел прозвітувала про соціально-економічний розвиток населеного пункту, окреслила проблемні питання, а також розповіла про план роботи на 2018 рік.

На сьогодні в Орлівці проживає 728 осіб, 330 з них пенсійного віку. В Орлівській ЗОШ І-ІІІ ст. навчається 84 учні, 18 дітей відвідують дитячий садок.   Головну увагу впродовж звітного періоду виконком сільської ради приділяв соціальному захисту найбільш незахищених верств населення: одиноких престарілих громадян, інвалідів, учасників бойових дій, учасників АТО та їх сімей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Сільська рада постійно опікувалась забезпеченням і стабільною роботою дитячого садка та будинку культури.

В.о. старости проаналізувала показники виконання бюджету сільською радою, як використовувалися кошти від самооподаткування, як спрацювали у минулому році організації та установи села, зупинилася на проблемах і питаннях благоустрою. У 2017 році  силами громади та інвесторів було облаштовано зону відпочинку в сільському парку. Серед інших заходів благоустрою – виготовлено проектно-кошторисну документацію на освітлення центральної вулиці, зроблені відповідні роботи. На черзі – буріння свердловини, проектно-кошторисна документація на яку також виготовлена.

Обговорення звіту в.о. старости було дуже активним. Жителі громади позитивно оцінили роботу в.о. старости. А от питань до виконання посадових обов’язків директора місцевого будинку культури у жителів громади було дуже багато. Орлівці нарікають на незадовільну роботу закладу, на зневажливе ставлення директора до відвідувачів СБК, на зловживання службовим становищем керівника. У результаті бурхливого обговорення роботу директора Орлівського будинку культури Наталії Козел було визнано незадовільною.

Рішенням загальних зборів жителі громади затвердили місцеві податки і збори на 2018 рік. 

Участь у роботі загальних зборів жителів с. Орлівка взяла голова ОТГ Наталія Халімон та дільничний інспектор поліції Роман Неговський.

Після загальних зборів очільниця громади провела особистий прийом громадян. Озвучені на загальних зборах та під час особистого прийому громадян проблеми – взяті на контроль.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису