Куликівському ВУЖКГ рекомендували активізувати роботу з укладення договорів

  • 856

Фото без опису

6 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету  Куликівської селищної ради. В засіданні взяв участь депутат обласної ради Віктор Труш. Вела засідання виконкому  селищний голова Наталія Халімон. 

На порядок денний було внесено 18 питань. 

По питаннях про внесення змін до селищного бюджету на 2018 рік та про заходи щодо наповнення бюджету ОТГ у 2018 році  доповідала начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи. Посадовець поінформувала, що, з метою отримання субвенції з обласного бюджету за рахунок субвенції з державного бюджету, були внесені окремі зміни до бюджету селищної ради на 2018 рік. Також на затвердження виконкому був представлений план заходів щодо наповнення бюджету ОТГ  у 2018 році.

Під час обговорення даного питання Наталія Халімон наголосила, що це лише  загальні   рамкові заходи і в процесі  реалізації вони будуть  набувати більш конкретного характеру. Селищний голова закликала членів виконкому вносити пропозиції щодо додаткових джерел наповнення бюджету громади.

Рішенням виконкому були задоволені клопотання фізичних та юридичних осіб про надання дозволів на видалення аварійних дерев, що знаходяться на території садиб та підвідомчій території в смт Куликівка та с. Ковчин.

Також були розглянуті  та задоволені клопотання окремих  районних установ та підприємств про підтвердження  поштової адреси об"єктів нерухомості.

На виконкомі розглянули та затвердили два  рішення про закріплення  житлової площі за дитиною-сиротою, якими захистили права неповнолітніх, внесли зміни до складу адміністративної комісії при виконокмі селищної ради, затвердили  зразки  документів та нову редакцію положення  про адмінкомісію.

Рішенням виконкому було оголошено конкурс на надання послуг з вивезення побутових відходів. 

Активна дискусія розгорнулася навколо питання коригування тарифів на вивезення сміття. Куликівське ВУЖКГ звернулося з клопотанням до виконкому селищної ради щодо надання дозволу на коригування тарифів на вивезення  сміття.  У зв"язку з підвищенням цін на паливно-мастильні матеріали в  підприємстві збільшилися витрати на транспортування збирання по селищу  і вивезення  сміття на полігон твердих побутових відходів.  Підприємство несе збитки і планує відкоригувати тарифи.  Директор Куликівського ВУЖКГ Наталія Кит повідомила, що відповідно до нових  розрахунків,  тариф на надання послуг з вивезення   сміття планують збільшити  наступним чином: для населення  -  з 5,34 грн до 7,07 грн, для установ та організацій - з  34, 8 грн до 50, 88 грн на місяць.    

Наталія Халімон поцікавилася скільки наразі договорів  на надання послуг по селищу укладено. За інформацією Куликівського ВУЖКГ,  на даний час із близько 3 тис.  господарств селища договори уклали  1,5 тис абонентів, тобо приблизно половина.

Депутат обласної ради Віктор Труш наголосив, що  ситуація по Куликівському  близька до критичної і потребує негайного вирішеня. Підприємство не може працювати далі із збитками, але підвищення тарифів - не кращий вихід з ситуації. Підвищення тарифів призведе до ще більшої соціальної несправедливості: дисципліновані платники знову будуть покривати витрати підприємства, а ті , хто не платив і далі не платитимуть. Тому було б правильніше самому підприємству активніше попрацювати  з населенням і збільшити кількість договорів на надання послуг водопостачання, водовідведення та вивезення сміття.

Необхідно також попрацювати над покращенням ситуації з оплатою за надані послуги.  Доцільно розглянути можливість зобов"язати абонентів встановлювати лічильники води  та крани в шахтах. Так працівникам ВУЖКГ буде простіше контролювати об"єми споживання води та вживати заходів впливу до неплатників. Такі  пропозиції звучали від членів виконкому під час обговорення. В результаті було прийняте рішення відтермінувати на місяць коригування тарифів. Натомість провести роботу з укладання  договорів, з тими, хто ще цього не зробив.  До цієї роботи залучити депутатський корпус селищної ради. Паралельно в місцевій пресі провести інформаційну кампанію.

Дискусійним виявилося і питання про встановлення тарифу на послуги з централізованого водопостачання  холодної води ПП "Джерело Ф"  по селу Виблі.  Представник підприємства представив розрахунки нових тарифів з обгрунтуванням. Проте громада  звернулася  з колективним листом до селищної ради щодо залишення діючих тарифів без змін. Після обговорення даного питання було прийняте рішення про встановлення нового тарифу. Але підприємству "Джерело Ф" рекомендовано найближчим часом провести  зустріч з громадою і знайти вирішення даного питання, яке влаштує обидві сторони. Якщо  порозуміння не буде знайдено,  селищна рада не продовжить договір з підприємством і буде шукати іншого надавача послуг.

Присутній на засіданні  виконкому військовий комісар  Куликівського райвійськкомату майор Тарас  Бондаренко поінформував  про те, що, відповідно до плану навчань, затвердженого Міністерством оборони України, у червні цього року на базі навчального центру в смт Гончарівське відбудуться навчання загонів територіальної оборони, до якого будуть залучені і військовозобовані  Куликівського району.