На свято села у Грабівці відкрили соціально-культурний центр

  • 965

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

12 липня, в день християнського свята Апостолів Петра і Павла, Грабівка святкувала День села і відкриття на базі Будинку фольклору соціально-культурного центру.
Куликівський селищний голова Наталія Халімон від імені усієї об"єднаної територіальної громади привітала грабівців з потрійним святом.Голова громади відзначила, що одне із найменших і найвіддаленіших сіл Куликівщини було і залишається піонером у багатьох починаннях. Тут працює єдиний у громаді Будинок фольклору, а тепер першим відкрився соціально-культурний центр. А ще саме Грабівка у далекому 1972 році стала родоначальником дружніх зв"язків з Пилваським районом(пізніше - повітом) Естонії, які і досі є добрими друзями Куликівщини.

Разом із грабівцями пораділа відкриттю соціально-культурного центру на базі Будинку фольклору начальник управління освіти, культури, туризму, сім"ї, молоді та спорту селищної ради Світлана Масльонка, яка  у своєму вітальному слові наголосила, що в місцевому закладі культури, який перетворився на  центр життя громади, відчувається душа і працьовитість, ентузіазм і турбота в першу чергу працівників культури. Але створення такого центру було б неможливим без підтримки небайдужих жителів Грабівки. Фактично назва закладу залишилась незмінною - Грабівський будинок фольклору, але спектр надання послуг вже вийшов за рамки типового закладу культури. Тут можна отримати послуги перукаря і  майстра з ремонту взуття, організувати проведення поминального обіду, скористатися послугами Інтернет-зв"язку, знайти потрібну інформацію, для дітей працює гурток рукоділля, при закладі є відпочинкова зона, в закладі облаштована народна світлиця, кімната для молоді з більярдом. Ну і звичайно тут, як і в кожному закладі культури, проводяться концерти і дискотеки для молоді. В цьому ж приміщенні працює сільська бібілотека-філія.

Святкували грабівці весело і завзято, як і годиться з кулішем і юшкою. На свято зібралося мало не півсела - від найменших до найповажніших.
Батути і солодка вата для дітей, щирі слова гостей свята, музичні вітання від солістів районного і сільських будинків культури та сувеніри поважним жителям села: орденоносцям, ветеранм війни, учасникам бойових дій на території інших держав, учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, АТОвцям, найменшим і найстрашим жителям села, цьогорічним ювілярам, матерям-героїням, майстриням. Здається нікого не забули привітати на святі села.
Вітали земляків проникливими і запальними народними піснями фольклорний колектив "Горлиця", які цьогоріч відзначають 15-річчя створення колективу.
У фойе розгорнули виставку місцевих майстринь-вишивальниць та рукодільниць.