Перебування заступника міністра юстиції України Сергія Петухова в Куликівській ОТГ

  • 873

2 березня Куликівську ОТГ відвідав заступник міністра юстиції України Сергій Петухов. Урядовець був у складі делегації представників Кембриджської спільноти. Випускники Кембриджського університету Сергій Петухов та Оксана Лемішко провели зустріч з лідерами учнівського самоврядування – районною радою старшокласників «Лідер» та директорами загальноосвітніх шкіл. Ініціатором та модератором зустрічі був депутат Куликівської селищної ради Анатолій Дідур.

З вітальним словом до гостей звернулася очільниця ОТГ Наталія Халімон. У своєму виступі вона коротко розповіла про специфіку об’єднаної громади, про пріоритети розвитку та презентувала власні стратегічні бачення розвитку освітньої галузі Куликівщини, запропонувала всім присутнім спільно реалізувати проект «Реформуємо школу знизу». Особливі надії на співпрацю очільниця громади покладає саме на лідерів учнівського самоврядування – молодих, активних і креативних та лідерів освітньої галузі громади – директорів загальноосвітніх шкіл – досвідчених, мудрих і виважених.

Свої бачення перспектив розвитку української школи в умовах реформування виразили і гості. Сергій Петухов та Оксана Лемішко поділились з учнями власними секретами життєвого успіху, дали не мало корисних порад і настанов, побажали вірити в свої сили і наполегливо працювати на результат, і він неодмінно буде! Між учнями  та молодим урядовцем відбувся діалог щодо відмінностей навчання в Україні та Європі, школі та ВНЗ. Сергій Петухов, як викладач правознавства Києво-Могилянської академії, дав власну оцінку сильних та слабких сторін вищої освіти в Україні, порівняв національний та європейський стандарти вищої освіти.

По закінченню зустрічі заступник міністра юстиції відвідав Куликівську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Фіналом перебування урядовця на Куликівщині став ініційований ним брейн-ринг на правознавчу тематику між лідерами шкільного самоврядування. Шкільних лідерів запитання заступника міністра не загнали в куток, юні правознавці громаду не підвели!

В цей же день Наталія Халімон провела робочу нараду з директорами шкіл, на порядку денному якої були питання передачі загальноосвітніх закладів під управління ОТГ, перспективи організації методичної роботи в умовах ОТГ та матеріально-технічне забезпечення навчання першокласників 2018 року в умовах освітньої реформи.