Загальні збори громадян-2018: Салтикова Дівиця

  • 918

5 березня загальні збори громадян відбулися у Cалтиковій Дівиці.   Участь у зборах взяли голова Куликівської селищної ради Наталія Халімон, депутати селищної ради Анатолій Дідур, Микола Літушко, Віктор Зеленський, депутат районної ради Сергій Марчук та помічник депутата обласної ради Віктора Труша Наталія Коновалова.

Учасники зборів заслухали звіт виконуючого обов’язки старости Миколи Губського про роботу сільської ради та виконкому у 2017 році. Салтикова-Дівиця – один з найбільших населених пунктів у складі Куликівської ОТГ, на сьогодні тут проживає 1144 жителі. Проте, статистика останніх років тут теж сумна: за 2017 рік в селі народилося лише одне немовля, померло 24 жителі.

У звітному періоді сільська рада приділяла вагоме значення благоустрою села. Протягом року проводився обкіс узбіч, вирубка дикої порослі, прибирання території траси. Невирішеними питаннями для дівичан є облаштування санкціонованого сміттєзвалища, оформлення громадських пасовищ, забезпечення населення якісною питною водою, реконструкція вуличного освітлення, ремонт доріг. Скаржилися селяни на перебої в своєчасній доставці ліків до місцевого аптечного пункту, на постійне засмічення прибережної зони Десни та місць масового відпочинку біля річки. Немале занепокоєння населення викликає відсутність в селі ветеринара та ветаптеки, не всіх влаштовують послуги місцевого перевізника. Справжнє обурення викликав пілотний проект Укрпошти щодо закриття поштових відділень та запровадження пересувних поштових сервісних центрів. Дівичани вимагали не запроваджувати подібні новації у їхньому населеному пункті.

У своєму виступі голова Куликівської ОТГ Наталія Халімон зосередила свою увагу на перспективах розвитку громади, на вирішенні тих проблемних питань, які хвилюють жителів Салтикової Дівиці. Спільно з громадою було випрацьовано план пріоритетних заходів, які варто реалізувати в селі 2018 року. Серед них першочерговим є вуличне освітлення.

Традиційно рішенням загальних зборів були затверджені місцеві податки та збори.