Загальні збори громадян-2018: Горбів

  • 1271

У перший день весни загальні збори громадян відбулися в с. Горбів.

Присутні заслухали інформацію виконуючого обов’язки старости сіл Горбів, Глузди та Уборки Анатолія Ревка про роботу сільської ради та виконкому у 2017 році.

 На сьогодні в Горбівському окрузі кількість населення становить 1176 осіб, відповідно в с. Горбів – 456 господарств і 1093 чоловіки населення, в с. Уборки – 12 господарств і 32 жителі, в с. Глузди – 25 господарств і 41 мешканець. За минулий рік померло 32 чоловіки, народилось 3 дітей.

 У селі працює загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, де здобувають освіту 106 учнів, дитячий садок (28 вихованців), є футбольне поле та спортивна зала, працює 3 магазини, будинок культури, бібліотека, ФАП, кафе, ветеринарна дільниця.

На території сільської ради основною виробничою одиницею є ТОВ «Егрес-агро», яке орендує 1230 га землі. За два останні роки кількість інвестороів збільшилась, горбівські землі стали обгобляти ТОВ «Горбів-Агро», ТОВ «Украгро-інвестсервіс», ТОВ «Гетьманське», частину паїв орендує ТОВ «Полісся». Сільська рада уклала соціальні угоди з усіма агропідприємствами-орендарями. Іневестори допомагають громаді у вирішенні актуальних питань життєдіяльності.

Потужним підприємством на території є ПВТП «ДЖІ-ЕН-ЕЛ» – виробничо-торгівельне підприємство, яке займається переробкою зернових на крупи, борошно та комбікорм. У минулому році за кошти підприємства було звалковано сміттєзвалище, відремонтована зупинка в центрі села.

2017 року сільська рада працювала над вирішенням питання водопостачання та освітлення вулиць, була виготовлена проектно-кошторисна документація на дві свердловини та на зовнішнє освітлення села. У 2017 році стали освітлюватися вул. Миру, Зелена та провул. Широкий. Оформлено три паспорти на громадські пасовища.

 Серед піднятих громадянами на зборах проблем варто виокремити наступні: руйнування сільських доріг великоваговим транспортом, розорювання пасовищ підприємством «Горбів-Агро», чимало земельних і майнових паїв не виділено в натурі, багато нарікань звучало на організацію роботи ветмедицини збоку її керівництва. Горбівці хотіли б знати точні межі громадських пасовищ. Турбує місцевих жителів і негосподарський підхід окремих інвесторів до використання їхніх паїв: пасовища розорюються впритул до водоймищ, внаслідок чого залишки добрив потраплятимуть в річки та канали, а це загрожує екологічною катастрофою. Саме тому жителі Горбова хотіли б мати точну інформацію про наявні канали та екологічні норми, пов’язані з їхнім використанням. Ці та інші доручення горбівці адресували в.о. старости Анатолію Ревку та присутній на загальних зборах селищному голові Наталії Халімон.

Голова ОТГ у своєму виступі зосередила увагу на шляхах вирішення озвучених проблем, проінформувала присутніх про стан та найближчі перспективи розвитку Куликівської об’єднаної територіальної громади вцілому та сіл Горбів, Глузди, Уборки в складі ОТГ.

Пріоритетною проблемою розвитку на 2018 рік горбівська громада визначила будівництво скважини в центрі села.

Зі звітом про криміногенну ситуацію на території та правоохоронну роботу виступив дільничний інспектор поліції Олег Ковтанюк.

Рішенням загальних зборів були затверджені місцеві податки та збори.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису