В Куликівці збудують новий супермаркет

  • 989

Фото без описуФото без описуФото без опису

Цикл загальних зборів громадян завершили збори жителів Куликівки, які відбулися 14 березня в районному будинку культури.

Цього дня в районному закладі зібралися кількасот активних небайдужих жителів селища, щоб заслухати звіт про роботу селищної ради та обговорити нагальні питання  та найближчі перспективи розвитку своєї громади. На зборах були присутні  депутат обласної ради Віктор Труш, керівники  районних установ та організацій, представники Головного територіального управління юстиції в Чернігвській області.

Вела збори Куликівський селищний голова Наталія Халімон. 

Присутні заслухали звіт заступника селищного голови Віктора Богдана про роботу селищної ради по виконанню Програми економічного і соціального розвитку селища на 2017 рік.

Основні тези виступу: 

- станом на 01.01.2018 року на території  Куликівської селищної ради проживало 5330 чоловік,  з них - 1827 пенсіонерів та та 1003 дітей;  велику увагу селищна рада приділяє роботі із зверненнями громадян: упродовж 2017 року працювали над розглядом заяв, скарг і пропозицій від жителів селища та вирішенням питань, порушених в них;

- у 2017 році робота селищної ради була зосереджена на проведенні заходів з благоустрою селища:  проводились ямкові ремонти доріг та поточні  ремонти тротуарів, благоустрій рекреаційно-паркових зон, узбічь доріг, продовжувалися роботи по відновленню вуличного освітленя, із залученням державних коштів вдалося провести капітальний ремонт даху багатоквартирного житлового будинку по вул Миру, 81,  здійснювали співфінансування  та контроль за ходом робіт по реконструкції очисних споруд, виготовили проект  реконструкції полігону твердих побутових відходів в смт Куликівка, в селищі працює  чітка схема збиранння і вивезення сміття, у 2017 році  встановлено ще одну додаткову автобусну зупинку;

- найближчі плани розвитку : продовження поточних ремонтів доріг, відновлення вуличного освітлення, зокрема,  в селі Пенязівка та проведення водогону  до цього ж малого села, реконструкція селищного сміттєзвалища.   

Куликівський селищний голова Наталія Халімон прозвітувала перед учасниками загальних зборів  про роботу новоствореної об'єднаної територіальної громади.

Про роботу районного відділення поліції по профілактиці  та боротьбі зі злочинністю на території селищної ради присутніх поінформував заступник начальника Куликівського відділення поліції Олександр Лапко. На адресу поліції від жителів селища прозвучала конструктивна критика. Йшлося про недостатню роботу правоохоронних органів щодо боротьби з незаконним продажем алкогольних напоїв, про не дуже оперативне реагування на термінові виклики.

Виконувач обов'язки начальника  районного управління Держпродспоживслужби Анатолій Губський поінформував присутніх про заходи, які вживалися по ліквідації наслідків африканської чуми свиней, вогнище якої було виявлене в Грабівці.

Присутні на зборах активно включилися в обговорення почутих інформацій та порушили ціли ряд питань, що хвилюють їх сьогодні.

Ініціативна група жителів селища, які  відстоюють питання будівництва в селищі храму УПЦ Київського патріархату, звернулися із проханням надати для будівництва церкви інше місце, аргументуючи тим, що попередня земельна ділянка, яка була виділена раніше, знаходиться в низині, підтоплюється навесні і тому непридатна для будівництва церкви. Тут же на зборах було проведене голосування  по данному питанню, але через недостатню кількість  тих, хто брав участь у голосуванні, рішення не було прийняте.

Перед учасниками загальних зборів виступив  приватний підприємець з Луцька Павло Демченко, який має намір інвестувати кошти у будівництво в Куликівці сучасного супермаркета з цехом свіжої випічки та працевлаштувати у закладі 20 осіб, з числа  жителів району. Дану ініціативу було підтримано  учасниками зборів, але було  вирішено віднайти для будівництва іншу земельну ділянку. Учасники зборів не підтримали пропозиції  про виділення для будівництва супермаркету земельної  ділянки перед багатоквартирним  житловим    будинком по вул. Миру, 71.

Пропозиція директора ТОВ "Ян-Транс" Юрія Борисенка  про встановлення в селищі ще однієї  автозаправної станції цієї ж фірми, не знайшла підтримки загальних зборів.

Представники Головного територіального управління юстиції ознайомили присутніх з переліком послуг, яке надає громадянам управління, та закликали звертатися до фахівців для вирішення  особистих питань та отримання юридичних консультацій.

Також на зборах обговорили питання ремонту доріг. Звучали пропозиції замість ямкового ремонту проводити капітальні ремонти: щороку по одній вулиці. Селищний голова Наталія Халімон пояснила, що на даний час це неможливо, бо  капітальний ремонт 1 км дороги коштує близько 3 млн. грн, а по програмі ремонту доріг  на 2018 рік виділено тільки 1 млн. 900 тис. грн. Але питання ремонту доріг не лише в селищі , а й інших селах об'єднаної громади залишатиметься в пріоритеті. 

 Рішенням загальних зборів були затверджені суми місцевих податків і зборів.