У 2019 році в Куликівській ОТГ запрацює громадський бюджет (бюджет участі)

  • 1309

Фото без описуФото без описуФото без описуНа шостій сесії селищної ради сьомого скликання, яка відбулася 27 березня,  було затверджене Положення про громадський бюджет(бюджет участі). Таке рішення стало важливим кроком до безпосереднього  залучення громадськості  до вирішення актуальних питань розвитку об"єднаної громади. Воно передбачає, що  не менше 0,5 % від загального обсягу бюджету селищної ради , починаючи із 2019 року, буде передбачено на реалізацію громадських проектів.  

Всього на порядок денний шостої сесії було внесено 30 питань. Вела сесію Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

В спільному засіданні постійних комісій селищної ради  взяв участь депутат обласної ради Віктор Труш.

З метою покращення якості надання адміністративних послуг  населенню на сесії були затверджені два важливі рішення. Одним з них у складі виконавчого комітету селищної ради  утворено Центр надання адміністративних послуг. Іншим рішенням депутати надали згоду на виділення із селищного бюджету коштів у сумі  242 730,00 грн на здійснення співфінансування Фази впровадження Програм "U-LEAD з Європою" для здіснення реконструкції приміщення Центру надання адміністративних послуг.

В разі, якщо  селищна рада виграє грант і  отримає кошти на реконструкцію, в найближчій перспективі  в громаді запрацює сучасний Центр надання адміністративних послуг європейського зразка. Якщо  заявка  селищної ради на участь в Програмі не отримає позитивного рішення, кошти, виділені на співфінансування, будуть спрямовані на інші видатки.

  На спільному засіданні  постійних комісій з інформацією з даного питання виступив  заступник голови робочої групи по створенню Центру надання адміністративниз послуг, голова постійної комісії селищної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Анатолій Дідур.

Крім того, депутати внесли зміни до Програми пам"ятних дат, визначних історичних подій, релігійних свят, ювілеїв та вшанування видатних людей  на  2018 рік,  включивши до переліку заходів  фінансування проведення урочистих проводів призовників строкової служби до лав ЗСУ та підтримку участі аматорського хореографічного колективу "Зоряна"  (с.Дроздівка) у міжнародному  мистецькому фестивалі у Молдові.

Також  на спільному засіданні постійних комісій депутати розглянули цілий блок земельних питань,  інформацію щодо яких озвучила начальник відділу земельних відносин, екології та комунальної власності Ніна Клочок.

Найбільш дискусійне питаня про  збільшення відсоткової ставки за оренду земельних ділянок промислового призначення  було зняте з порядку денного і відкладене до наступної сесії для більш детального вивчення і проведення консультацій. 

Ці та інші питання порядку деннго  були детально обговорені на спільному засіданні постійних комісій селищної ради. З урахуванням зауважень та пропозицій по кожному з них прийняті відповідні рішення.  Детальніше з рішеннями шостої сесії селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті на сторінці "Сесійна діяльність".

На пленарному засіданні сесії  присутні заслухали доповідь начальника відділу економічного розвитку районної державної адміністрації Людмили Плічко, яка презентувала загалу Стратегічний план розвитку Куликівської об"єднаної  територіальної громади до 2020 року. Одностайним рішенням Стратегічний план розвитку громади був затверджений. Таким чином депутати продемонстрували, що Куликівська громада вже сьогодні чітко  бачить свої стратегічні цілі і шляхи їх вирішення.