До селищного бюджету надійшли кошти державної субвенції на розвиток освітньої галузі

  • 1106

Фото без опису

Фото без опису

18 квітня  відбулася сьома сесія селищної ради сьомого скликання, на якій зареєструвалося 23 з 26 обраних депутатів селищної ради. В роботі сесії взяли участь  виконувачі обовязків старост сіл громади,   працівники виконавчого апарату селищної ради.

Вела сесію Куликівський селищний голова Наталія Халімон. На порядок денний сьомої сесії було внесено  33 питання:

         1. Про внесення змін до рішення селищної ради №30 від 20 грудня  2017 року  «Про селищний бюджет на 2018 рік».

         2. Про звіт начальника КП «Куликівське ВУЖКГ»  про роботу підприємства у 2017 році.

         3. Про внесення змін до Порядку розрахунків, обліку та відшкодування різниці в тарифах комунальним підприємствам Куликівської  селищної ради – виробникам  житлово-комунальних послуг у випадку невідповідності фактичної вартості послуг встановленим Куликівською селищною радою тарифам для населення, юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

         4. Про розробку (корегування) містобудівної документації та топографічної основи «Генеральний план населених пунктів Куликівської ОТГ» та затвердження відповідної Програми на 2018-2019 рр.

          5. Про внесення змін до структури і чисельності апарату Куликівської селищної ради.

          6. Про затвердження Положення про відділ економічного розвитку та інвестицій Куликівської  селищної ради.

          7. Про затвердження Положення про відділ житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, транспорту та благоустрою Куликівської  селищної ради.

           8. Про перейменування Куликівського ясла-садка «Ромашка»  Куликівської селищної ради Чернігівської області.

           9. Про закріплення за комунальним закладом «Фізкультурно-спортивний центр «Колос»  Куликівської селищної ради на праві оперативного управління об’єктів права комунальної власності Куликівської об’єднаної територіальної громади.

           10. Про порушення перед районною радою клопотання про безоплатну передачу із спільної власності сіл, селища Куликівського району Чернігівської області об’єктів районної комунальної власності, закріплених за відділом освіти Куликівської райдержадміністрації.

          11. Про внесення змін до договорів оренди землі  ПрАТ  «Куликівське молоко».

          12. Про продовження терміну договорів оренди землі  ФОП Мягкову Р.В.

          13. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду.

          14. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку,  господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

         15. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення  земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства.

         16. Про затвердження технічної документації  із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та надання земельної ділянки безоплатно у власність.

          17. Про погодження відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства.

          18. Про погодження відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ХХХХХХХХ Х. Х.,  ХХХХХХХ Х.Х.

         19. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

         20. Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою  щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства.

         21. Про   надання    дозволу    на  розроблення  проекту   землеустрою     щодо  відведення   земельної ділянки у власність для індивідуального садівництва.

         22. Про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення   земельної  ділянки в оренду.

         23. Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки комунальної власності, на яку поширюється право земельного сервітуту.

         24. Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки комунальної власності.

         25. Про визначення розміру збитків (упущеної вигоди), завданих Куликівській селищній раді  ПП «Глінком».

          26. Про надання у тимчасове користування земель сільськогосподарського призначення.

         27. Про внесення змін в договори оренди  нерозподілених земельних ділянок, розташованих на території села Бакланова Муравійка та села Вершинова Муравійка.

         28. Про надання в тимчасове користування неуспадкованих земельних ділянок на території  Куликівської селищної ради.

         29. Про надання в тимчасове користування земель нерозподілених земельних ділянок на території Куликівської селищної ради.

          30. Про передачу в  тимчасове  користування земельної ділянки в  межах    с. Дрімайлівка Куликівської  селищної ради.

          31. Про внесення змін до договору оренди  нерухомого майна від 03 січня   2017 року, укладеного між Горбівською сільською радою  і ТОВ «Горбів Агро».

          32. Про надання  майна комунальної власності Куликівської селищної ради в оренду ПАТ «Укртелеком».

          33.   Інформація про результати розгляду депутатського запиту, внесеного на шостій сесії Куликівської селищної ради сьомого скликання 27  березня   2018 року.

         Попередній розгляд і обговорення питань порядку денного відбувалося на спільному засіданні постійних комісій селищної ради цього ж дня.

         По  першому питанню: "Про внесення змін до рішення селищної ради №30 від 20 грудня  2017 року  «Про селищний бюджет на 2018 рік» доповідала  начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи. Посадовець зокрема  довела до відома депутатів інформацію  про те, що   в порівнянні з рішенням селищної ради від 27.03.2018 року доходну частину загального фонду селищного бюджету збільшено на 57552,00 грн, а саме:  за рахунок коштів  з обласного бюджету на виконання доручень виборців  - 8,5 тис. грн (кошти спрямовані депутатом обласної ради Ярославом Сторубльовим) та коштів з обласного бюджету за рахунок субвенції з державного бюджету в сумі 49052,00 грн. 

Депутатські кошти будуть розподілен наступним чином: 3,5 тис. грн - на надання матеріальних допомог  окремим громадянам; 2 тис. грн - на облаштування  огорожі  на цвинтарі в с. Дрімайлівка та 3 тис. грн - на покращення матеріально-технічної бази Куликівської ЗОШ І-ІІІ ст. 
 Кошти державної субвенції будуть спрямовані на потреби освітньої галузі, зокрема: 24528, 00 грн будуть передані районному бюджету на  надання державнох підтримки  дітям з особливим освітніми потребами (інклюзивна освіта).

Депутати одноголосно підтримали дане рішення і внесли зміни до селищного бюджету. 

На спільному  засіданні комісій також обговорили блок земельних питань, який склав дві третини порядку денного. Інформацію по земельних питаннях надавала начальник відділу земельних ресурсів, екології та комунальної власності селищної ради Ніна Клочок. Кожне питання було детально обговорене, внесені певні поправки.  Відстоюючи інтереси своїх виборців депутати зокрема вирішили в першу чергу задовольняти заяви про  погодження надання у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства жителям громади.

Крім того, на сесії розглянули кілька питань, що стосуються передачі комунального майна та  впорядкування управлінської структури селищної ради.

 Депутати підтримали рішення про  розробку  містобудівної документації та топографічної основи «Генеральний план населених пунктів Куликівської ОТГ», необхідність якого продиктована вимогами часу. На сьогодні розвиток громади і залучення інвестицій неможливі без наявності Генерального плану території ОТГ.

На пленарному засіданні сесії депутати заслухали звіт начальника КП "Куликівське ВУЖКГ" Наталї Кит про роботу у 2017 році.

Після звіту відбулося активне обговорення. Було озвучено багато зауважень  до роботи керівника. Підприємство продовжує працювати зі збитками.    Для вивчення ситуації та напрацювання шляхів виришення даної проблеми була створена спільна робоча група з числа депутатів та фахівців галузі ЖКГ. 

Депутати цікавилися у керівника підприємства її баченням   виходу з кризової ситуації.  Звучали пропозиції  реорганізувати  підприємство з однопрофільного  у багатопрофільне, створити при підприємстві ритуальну службу, лісопильню, активізувати і розширити  перелік платних послуг . Одним словом , щоб підприємство мало додаткові джерела доходу і працювало з прибутком, а не покривало свої затрати лише за рахунок підвищення тарифів. 

Загалом роботу начальника КП "Куликівське ВУЖКГ"  у 2017 році оцінили, як задовільну. Однак питання подальшої долі підприємства лишатиметься на контролі селищної ради. 

Детальніше з рішеннями сьомої сесії Куликівської селищної ради сьомого скликання можна ознайомитись на цьому ж сайті у розділі "Сесійна діяльність".