В районному будинку культури презентували збірку пісень "Час рікою пливе" народного аматорського фольклорного колективу "Оберіг"

  • 1288

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

24 квітня районний будинок культури зібрав поціновувачів  народного фольклору на презентації збірки "Час рікою пливе". У збріці укладачі зібрали, записали тексти та  ноти пісень  з творчого  репертуару знаного на Куликівщині та за її межами народного аматорського фольклорного колективу "Оберіг".

Ведучі заходу нагадали присутнім про історію створення, творчий шлях та мистецькі здобутки колективу. "Оберіг" є не лише постійним учасником  районних творчих заходів, обласних та всеукраїнських мистецьких фестивалів, а й збирачем  та справжнім оберегом народної пісенної творчості Куликівщини.

З виходом збірки колектив та усіх, кому не байдужа пісенна скарбниця району, привітали  начальник управління освіти, культури, сім"ї, молоді та спорту селищної ради  Світлана Масльонка, перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко, виконувач обов"язків завідувача сектору культури райдержадміністрації Уляна Семироз,  директор районного будинку культури Світлана Приходько.

-  Вихід у світ нових друкованих видань завжди є значимою подією для Куликівщини, бо це   є  той творчий доробок, який залишиться  як пам"ять про сьогодення для наступних поколінь . Про це у своєму вітальному слові говорила  на презентації  Світлана Масльонка.

 Посадовці бажали "Оберегу" нових творчих вершин  та дарували квіти. 

Подяками сектору культури та туризму РДА були відзначені керівник колективу Микола Янушкевич та його  учасниця, лауреат  обласної премії імені Василя Полевика, Катерина Остроух , яка вже кількадесят  років є збирачкою народного пісенного фольклору.

На святі були присутні гості з Чернігова, які мали безпосередній стосунок до народження  збірки "Час рікою пливе". Це фольклорний колектив "Калита" Чернігівського міского палацу культури та мистецтв під керівництвом Ольги Коцур. Саме вони під час фольклорної експедиції  кілька років тому записали і поклали на ноти пісні  з репертуару "Оберегу". І ось нарешті завдяки спільним зусиллям чернігівських фольклористів та районної організації "Спілка жінок Куликівщини"  на чолі із Світланою Масльонкою, яка надала фінансову допомогу у виданні книги, зібраний матеріал втілився у збірку "Час рікою пливе".

Ольга Коцур вітала колег по творчості з виходом збірки теплими словами, а гурт "Калита" подарував присутнім три фольклорні пісенні композиції, записані на Чернігівщині.

Привітали "Оберіг"    дружніми побажаннями та неповторними українськими піснями й учасники народного аматорського ансамблю народної пісні "Веселинка" Куликівського РБК.

Ну і звичайно,  родзинкою всього заходу став виступ винуватців свята - народного аматорського фольклорного колективу "Оберіг", який просто зачарував глядачів своїм  неповторним, колоритним, мелодійним і запальним співом. 

Після завершення презентації всі учасники свята отримали в подарунок примірник збірки "Час рікою пливе".