Процес передачі закладів освіти до селищної ради розпочато

  • 1039

Фото без опису

31 травня відбулася дев"ята сесія селищної ради. В роботі сесії взяли участь заступник голови обласної ради Арсен Дідур та депутат обласної ради Віктор Труш. Вела сесію Куликівський селищний голова Наталія Халімон.

На порядок денний дев"ятої сесії було внесено 30 питань:

  1. Про інформацію керівника Чернігівської місцевої прокуратури про результати  діяльності на території Куликівського району.
  2. Про звіт про виконання селищного бюджету за І квартал 2018 року.
  3. Про внесення змін до рішення селищної ради №30 від 20 грудня  2017 року «Про селищний бюджет на 2018 рік».
  4. Про організацію харчування дітей ЗДО в оздоровчий літній період 2018 року.
  5. Про прийняття у комунальну власність Куликівської об’єднаної територіальної громади зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Куликіського району Чернігівської області закладів освіти.
  6. Про порушення перед районною радою клопотання про безоплатну передачу із спільної власності сіл, селища Куликівського району Чернігівської області об’єктів районної комунальної власності.
  7. Про створення групи централізованого господарського обслуговування Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Куликівської селищної ради.
  8. Про закріплення на праві оперативного управління мереж вуличного освітлення.
  9.  Про закріплення на праві оперативного управління комунального майна.
  10.  Про внесення змін до плану діяльності Куликівської селищної ради з підготовки регуляторних актів на 2018 рік.
  11.  Про надання матеріальної допомоги Пулєвій О. Д.
  12. Про припинення права користування земельними ділянками.
  13. Про погодження відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства.
  14. Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
  15. Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства.
  16. Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для індивідуального садівництва.
  17. Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для індивідуального гаражного будівництва.
  18. Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду.
  19. Про погодження надання дозволу на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок за межами населених пунктів Куликівської селищної ради.
  20. Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
  21. Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства.
  22. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та надання земельної ділянки безоплатно у власність.
  23. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок Куликівської селищної ради.
  24. Про передачу в оренду земельної ділянки.
  25. Про продовження терміну дії договору оренди землі.
  26. Про надання у тимчасове користування земель нерозподілених земельних ділянок на території Куликівської селищної ради.
  27. Про внесення змін до рішення шостої сесії Куликівської селищної ради сьомого скликання від 27.03.2018р. №179 «Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення)меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) в оренду».
  28. Про розгляд звернення Лук’янця М.І.
  29. Про надання дозволу на відведення земельної ділянки у власність без підпису суміжного землекористувача в Акті прийомки-передачі межових знаків на зберігання.
  30. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок ПАТ «Чернігівобленерго».             

По першому питанню порядку денного на пленарному засіданні сесії виступив керівник Чернігівської місцевої прокуратури радник юстиції Сергій Розинка, який поінформував присутніх про результати діяльності на території району упродовж І кварталу цього року.    Депутати цікавилися  реагуванням органів прокуратури на запит селищної ради щодо законності відкриття і діяльності  в смт Куликівка газової заправки, яка встановлена  біля гуртожитку аграрного ліцею.

Сергій Розинка поінформував депутатів, що наразі по даному факту прокуратурою відкрито кримінальне провадження, ведеться досудове розслідування. За результатами обговорення депутати ухвалили рішення інформацію керівника Чернігівської місцевої прокуратури про результати  діяльності на території Куликівського району взяти до відома.

Депутат Тетяна Кисла озвучила занепокоєння жителів її села Вересоч низькою закупівельною ціною на молоко. Питання адресувала заступнику голови обласної ради Арсену Дідуру.  Відповідаючи на запитання посадовець наголосив, що  наразі  і виробники,  і переробники молока  знаходяться не в кращій ситуації.  Ціна на молоко залежить від багатьох чинників: зниження попиту, коливання цін на ринку, сезонний фактор. Найближчим часом слід очікувати поліпшення. Однак, якщо держава не  виробить системної і грамотної політики  підтримки (державних дотацій) виробників і переробників сільгосппродукції, очікувати розвитку агараної галузі, в тому числі і  достойної закупівельної ціни на продукцію не варто.

Блок земельних питань, що склав дві третини питань порядку денного, депутати розглянули також під час пленарного засідання. Попередній детальний розгляд даних питань відбувся на засіданні постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, екології та аграрних  питань. На пленарному засіданні сесії роз"яснення по кожному питанню надавала начальник відділу  земельних відносин, екології та комунальної власності селищної ради Ніна Клочок. За результатами обговорення  по кожному із них, з урахуванням зауважень і пропозицій депутатів, були  ухвалені відповідні рішення.

Решта питань порядку денного були детально розглянуті на спільному засіданні постійних комісій селищної ради, яке відбулося цього ж дня.

По питанню "Про звіт про виконання селищного бюджету за І квартал 2018 року" доповідала начальник фінансового управління селищної ради Лариса Авжи, яка повідомила, що до загального фонду селищного бюджету за  перший квартал   2018 року надійшло  11273,0 тис. грн  доходів (без врахування  трансфертів), що становить 123,7% до планових показників на період. У порівнянні з  минулим  роком  власні доходи  загального фонду  бюджету   збільшились на   29,0 %, або на 2532,2 тис. грн.

На  сесії було ухвалене рішення про прийняття у комунальну власність Куликівської об’єднаної територіальної громади зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Куликіського району  закладів освіти. Таким чином процес передачі  освітянських закладів до відання селищної ради розпочато. Відповідно до даного рішення  школи, центр позашкілля, Куликівська ДЮСШ та  табір "Деснянка" до 1 серпня 2018 року будуть повністю передані  у комунальну власність селищної ради.   

Детальніше з рішеннями дев"ятої сесії селищної ради можна буде ознайомитись на цьому ж сайті в рубриці "Сесійна діяльність" .  Рішення будть оприлюднені упродовж  п"яти робочих днів від дня проведення сесії. 

.