Колонка голови ОТГ

  • 1150

 

 Шановні земляки! Традиційно звітую перед вами за найбільш вагомі події в житті Куликівської ОТГ, які відбулися в травні 2018 року.

Найважливішою подією травня, безперечно, став День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. До цього свята готувалися всією громадою. Відбувся загальногромадський об’їзд пам’ятних знаків, обелісків та меморіалів, вивчено їхній стан. Нажаль, більшість пам’ятних знаків потребують капітальних ремонтів. Проте зробити ремонти одночасно у всіх населених пунктах  є накладно і фінасово, і фізично. Тому було складено почерговий графік ремонтних робіт. До 9 травня 2018 року зроблено капітальні ремонти обелісків слави у Вершиновій Муравійці, Ковчині та Горбові. По решті сіл  були зроблені косметичні ремонти. Вцілому на облаштування пам’ятних місць було витрачено понад 60 тис. грн.

6 травня в Дрімайлівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся відкритий турнір ОТГ з настільного тенісу для учасників АТО, присвячений Дню перемоги. Ініціатором та організатором турніру став учитель фізичного виховання Дрімайлівської школи Володимир Зоценко. В турнірі взяли участь ветерани АТО: Петро Кучинський, Ігор Прима та Микола Гриценко з Дрімайлівки, Олег Клочок, Олександр Дзогий з Куликівки, Олександр Івашута з Авдіївки. Активно вболівали за побратимів Олег Борщан з Куликівки, Анатолій Рудик з Жуківки та Віктор Шпартов з Дрімайлівки. Районний військовий комісаріат представляли Андрій Сеньок (учасник АТО) та Роман Савченко.

Перед початком турніру АТОвці та посадовці побували на сільському кладовищі, де похований загиблий в зоні АТО Сергій Парубець, та поклали квіти на могилу воїна. Також відвідали кімнату пам’яті Сергія Парубця в Дрімайлівській школі.

В результаті запеклої, але чесної спортивної боротьби перемогу отримав Ігор Прима, срібло виборов Олександр Івашута, бронзову медаль отримав Роман Савченко.

У період 8-9 травня  урочисті заходи, присвячені Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулися в усіх селах Куликівської ОТГ. Напередодні свята, 7-8 травня,  Куликівська селищна рада привітала усіх ветеранів громади з Днем Перемоги. Відвідали оселю кожного ветерана, вручили вітальні листівки та подарункові пакети.

Триває робота над залученням в громаду додаткових інвестицій. Розробляються нові проекти. Початок травня для громади ознаменувався ще однією перемогою – Куликівська ОТГ виграла конкурс проектів в рамках Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», спрямований на створення центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Куликівська ОТГ опинилася в числі шести громад Чернігівщини, які пройшли конкурсний відбір. Отож попереду відповідальна спільна з «U-LEAD з Європою» робота щодо створення сучасного європейського зразка ЦНАПу із найновішіим програмним забезпеченням, що дасть можливість жителям громади при мінімальній затраті часу і зусиль отримувати якісні адміністративні послуги, а селищній раді – додаткові надходження до місцевого бюджету.

17 травня відбулося засідання виконавчого комітету селищної ради, на якому розглянуто  13 питань порядку денного. Серед найбільш важливих рішень виконкому – затвердження проектно-кошторисних документацій на будівництво водозабірних свердловин з установкою водозабірних колонок  у с. Орлівка  та с. Горбове,  затвердження проектно-кошторисних документацій з реконструкції мереж вуличного освітлення по селах Салтикова Дівиця, Вересоч, Виблі, Хибалівка, Дроздівка (по інших селах проекти були затверджені раніше, 8 травня). Рішенням виконкому було затверджено остаточний перелік проектів, фінансування яких буде здійснюватись за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури  об’єднаних територіальних громад у 2018 році.

Таким чином, у громаді завершили  підготовчі роботи по оформленню необхідної документації, щоб отримати державну субвенцію на реалізацію важливих інфраструктурних проектів.  Маємо надію, що вже цього року  вулиці сіл громади знову будуть освітлюватися, в селах з’явиться якісна питна вода. Крім того, для покращення роботи з благоустрою населених пунктів та надання послуг  жителям  громади, для Куликівського ВУЖКГ за кошти субвенції буде придбана нова техніка – вантажний автомобіль «Газель» для надання ритуальних послуг та трактор «Білорус».

Одне з рішень виконкому стосувалося найменших жителів громади. Для організації цікавого відпочинку дітей в центральному парку Куликівки у період з 1 червня по 1 вересня будуть постійно працювати надувні батути.

У громаді тривають заходи з благоустрою. У кожному селі працює робітник з благоустрою, у завдання якого входить стежити за станом кладовищ, пам’ятних місць, вирубувати поросль, підкошувати траву тощо. Після вирубки порослі на придорожніх узбіччях загальний вигляд доріг став привабливішим, проте ліквідація однієї проблеми викрила іншу –  гори сміття, які «добрі господарі» складували в густій порослі. Щоб навести лад на придорожніх територіях, 5 травня працівники селищної ради організували суботник, в ході якого було прибрано узбіччя між трьома населеними пунктами ОТГ – Куликівкою, Ковчином, Авдіївкою. У ході екологічної акції селищної ради було прибрано 10 км дорожніх узбіч, ліквідовано 7 стихійних сміттєзвалищ.

Цього ж дня на квітниках у центрі Куликівки було висаджено квітучі петунії, які стали милувати очі жителів та гостей селища. Проте, не довго. Вже наступного дня все ті ж «добрі господарі» проявили справжню дикість і повикопували квіти з окремих вазонів.

Шановні мешканці ОТГ! Викидаючи сміття в лісосмуги, інші несанкціоновані місця, пам’ятайте, що ваш непотріб комусь доведеться прибирати. У всіх населених пунктах ОТГ з весни 2018 року налагоджено дію санітарних схем вивозу сміття. Якщо в якомусь селі є проблеми з вивозом сміття від населення, інформуйте, будь ласка, про це селищну раду.

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон