У Саликовій Дівиці може з’явитися нова сучасна амбулаторія сімейної медицини

  • 875

Розбудова мереж надання первинної медичної допомоги в сільській місцевості – тема наради, яку 11 червня, провела в. о. голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко.

На ці потреби у грудні минулого року області виділено понад 111 мільйонів гривень у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Найближчим часом цю суму мають збільшити до 138 мільйонів гривень. Кошти спрямовуватимуться виключно на будівництво амбулаторій, оснащення їх обладнанням та забезпечення лікарів санітарним автотранспортом. Отримання субвенції можливе за умови співфінансування громад.

Учасники наради розглянули питання виділення земельних ділянок для будівництва медзакладів, підготовки проектної документації та організації подальшої роботи.

В обговоренні взяли участь заступники голови облдержадмінстрації Сергій Сергієнко та Наталія Романова, керівники профільних структурних підрозділів ОДА, обласних служб і установ, голови ОТГ.

Участь у нараді взяла і Куликівський селищний голова Наталія Халімон. Очільниця ОТГ підтвердила готовність до співпраці з обласною владою, оскільки перспективним планом розвитку медичної мережі Куликівської ОТГ передбачено будівництво сільської лікарської амбулаторії в селі Салтикова Дівиця.

Отож, щоб у 2018 році в Салтиковій Дівиці з’явилася нова лікарська амбулаторія, першочергово необхідно виділити землю, оформити відповідну технічну документацію та знайти кошти на співфінансування проекту. Саме ці питання будуть вирішуватися з депутатським корпусом на найближчій сесії Куликівської селищної ради.