Перший візит представників програми "U-LEAD з Європою" до Куликівської ОТГ

  • 1344

Фото без описуФото без опису

14 червня представники програми "U-LEAD з Європою"  вперше відвідали Куликівську ОТГ.

Нагадаємо, що у березні Програма «U-LEAD з Європою» оголосила відбір для надання допомоги на модернізацію та створення ЦНАП. Свою заявку на участь в  конкурсі подала і  Куликівська селищна рада. Комісія з відбору Програми «U-LEAD з Європою» проаналізувала майже 250 заявок від органів місцевого самоврядування, які були допущені до розгляду, та відібрала 150 кандидатів до участі в Програмі. В  числі шести громад Чернігівщини Куликівська ОТГ була відібрана експертами для участі  в програмі “U-LEAD з Європою” в частині модернізації Центру надання адміністративних послуг

Експертна група на чолі з регіональним координатором Програми Ольгою Калініченко зустрілася з Куликівським селищним головою Наталією Халімон та членами робочої групи по створенню  ЦНАП  при виконкомі селищної ради. Під час зустрічі обговорили дорожню карту співпраці Програми “U-LEAD з Європою” та Куликівської ОТГ, обговорили  наміри  та  конкретні заходи щодо участі обох сторін у проекті.  Представники Програми оглянули приміщення, де розміщуватиметься модернізований ЦНАП, познайомилися з фахівцями відділу ЦНАП виконкому селищної ради, вивчили демографічні та географічні особливості Куликівської ОТГ, перевірили відповідність поданої заявки реальному стану справ у громаді.

Цього ж дня представники  Програми зустрілися   з виконувачами обов"язків старост сіл громади та зацікавленими фахівцями Куликівської селищної ради. 

 На зустрічі Ольга Калініченко  презентувала присутнім проект створення/модернізації ЦНАПу в рамках Програми “U-LEAD з Європою”. Під час презентації вона розповіла про мету і завдання Програми, про успішний досвід створення/модернізації ЦНАП по всій Україні, про подальшу співпрацю  по реалізації проекту в Куликівці. 

Отож співучасть сторін відбуватиметься наступним чином: Куликівська селищна рада надає приміщення та забезпечує його ремонт, відповідно до вимог проекту,  Програма “U-LEAD з Європою” забезпечує  новий ЦНАП меблями, комп"ютерною технікою, ліцензованим програмним забезпеченням, іншим необхідним обладнанням, проводить навчання персоналу ЦНАП.

У складі нового (належного) ЦНАПу працюватиме 10  осіб, 6 - в головному офісі в Куликівці та 4 - в селах громади. Для зручності жителів громади  будуть створені 4 віддалені робочі місця.  Фахівці на місцях  прийматимуть заяви та відповідний пакет документів від громадян, надаватимуть потрібні консультації. 

Завдання робочої групи селищної ради  виписати концепцію роботи нового ЦНАП, враховуючи усі особливості громади та існуючі нині  проблемні питання щодо надання адміністративних  послуг населенню. Новий ЦНАП має працювати за принципом єдиного вікна.  

Завершуючи презентацію Ольга Калініченко наголосила, що кінцева  і головна мета  створення в громаді належного ЦНАПу - в рази підвищити якість обслуговування громадян і  кардинально змінити ситему надання адміністративних послуг населенню.