Колонка голови ОТГ

  • 1554

Шановні земляки! Підводячи підсумки червня 2018 року, хочеться зосередити вашу увагу на наступних подіях, які відбулися в житті Куликівської ОТГ.

   31 травня депутати Куликівської селищної ради прийняли рішення про прийняття у комунальну власність Куликівської об’єднаної територіальної громади зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Куликіського району  закладів освіти. Таким чином, розпочався процес передачі  освітянських закладів у підпорядкування селищній раді. Відповідно до даного рішення  школи, центр позашкілля, Куликівська ДЮСШ та  табір "Деснянка" до 1 серпня 2018 року будуть повністю передані  у комунальну власність селищної ради. Наразі триває інвентаризація майна, формуються передавальні акти. 

Усього ж на пленарному засіданні дев’ятої сесії Куликівської селищної ради, яка відбулася 31 травня,  депутати розглянули 30 питань порядку денного, по кожному з яких були прийняті відповідні рішення. Депутати  одним із рішень збільшили вартість харчування дітей закладів дошкільної освіти в оздоровчий літній період 2018 року. Із селищного бюджету в червні-серпні 2018 року виділятиметься по 11 грн. на одну дитину в день.

Депутати заслухали та затвердили звіт про виконання селищного бюджету за І квартал 2018 року.  За звітний період до загального фонду селищного бюджету надійшло  11273,0 тис. грн.  доходів (без врахування  трансфертів), що становить 123,7% до планових показників на період. У порівнянні з  минулим  роком  власні доходи  загального фонду  бюджету збільшились на 29,0 %, або на 2532,2 тис. грн.

14 червня розпочалася співпраця ОТГ з представниками програми "U-LEAD з Європою" в рамках проекту створення сучасного Центру надання адміністративних послуг, який громада виграла в  березні 2018 року.  Цього дня експертна група на чолі з регіональним координатором Програми Ольгою Калініченко вперше відвідала Куликівську ОТГ. Під час зустрічі обговорили дорожню карту співпраці Програми “U-LEAD з Європою” та Куликівської ОТГ, обговорили  наміри  та  конкретні заходи щодо участі обох сторін у проекті.  Представники Програми оглянули приміщення, де розміщуватиметься модернізований ЦНАП, познайомилися з фахівцями відділу ЦНАП виконкому селищної ради, вивчили демографічні та географічні особливості Куликівської ОТГ, перевірили відповідність поданої заявки реальному стану справ у громаді. Співучасть сторін відбуватиметься наступним чином: Куликівська селищна рада надає приміщення та забезпечує його ремонт, відповідно до вимог проекту,  Програма “U-LEAD з Європою” забезпечує  новий ЦНАП меблями, комп’ютерною технікою, ліцензованим програмним забезпеченням, іншим необхідним обладнанням, проводить навчання персоналу ЦНАП. Новий ЦНАП має працювати за принципом єдиного вікна, що в рази має підвищити якість обслуговування громадян і  кардинально змінити ситему надання адміністративних послуг населенню. Розглядається і можливість відкриття віддалених робочих місць ЦНАПу в 4-х селах ОТГ з кількістю населення близько тисячі мешканців.

15 червня відбулася позачергова десята сесія Куликівської селищної ради. Необхідність її скликання була обумовлена потребою прийняття термінових рішень, що стосуються будівництва в ОТГ сільської лікарської амбулаторії. Така можливість виникла в зв’язку з дією державної програми розбудови мереж надання первинної медичної допомоги в сільській місцевості. На ці потреби у грудні минулого року області виділено понад 111 мільйонів гривень у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Найближчим часом цю суму мають збільшити до 138 мільйонів гривень. Кошти спрямовуватимуться виключно на будівництво амбулаторій, оснащення їх обладнанням та забезпечення лікарів санітарним автотранспортом. Основними умовами отримання державної субвенції є наступні: наявність в селі фахівця-лікаря, більше тисячі жителів та 20% фінансування з місцевого бюджету.

 У результаті обговорення депутати підтримали ідею будівництва нової лікарської амбулаторії в с. Салтикова Дівиця (даний населений пункт єдиний відповідає всім умовам отримання субвенції та має аварійний стан приміщення амбулаторії, яке не підлягає ремонту). Співфінансування будівництва амбулаторії відбудеться коштами директора СФГ «Колос» Труша В.В. У зв’язку з цим депутати прийняли рішення про виділення землі для будівництва, що дасть можливість виготовити відповідну технічну документацію, ухвалили рішення про розроблення детального плану території земельної ділянки для будівництва та обслуговування закладу охорони здоров’я та прийняли рішення про співфінансування проекту.  

 

 

З повагою і найщирішими сподіваннями на співпрацю,

Куликівський селищний голова Наталія Халімон