Індійський волонтер Нітін Шарма  в літній мовній школі  допомагав дітям  оволодіти навичками вільного спілкування англійською мовою

  • 915

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Куликівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, як центральна школа громади,  тримає високу планку  креативного сучасного навчального закладу. Тут  продовжують писати проекти та активно брати  участь у грантових програмах.

На початку цього року Куликівська школа подала заявку на участь у проекті «Go camp».  Це найбільша волонтерська програма у Східній Європі. «Go camp» - це новий формат пришкільних мовних таборів із вивчення іноземної мови із залученням іноземного волонтера – носія мови.  Мета проекту  - практична та методична підтримка пришкільних літніх  мовних таборів з англійської мови.

Серед чисельних заявок Куликівська ЗОШ І-ІІІ ст.. пройшла конкурсний відбір та отримала волонтера у літню мовну школу. Ним став двадцятитрирічний Нітін Шарма з Індії, який також  подав заявку на участь у проекті і пройшов відбір, як волонтер.

Літня мовна школа працювала з 13 по 27 червня 2018 року. Зустрічали волонтера в Куликівській школі відповідно до українських традицій – добрими словами, піснями і короваєм. Для індійського гостя підготували ознайомчу презентацію про Україну, Куликівщину та про школу, познайомили з  творчістю учнів школи, провели майстер-клас з виготовлення виробів із стрічок.

Від Куликівської селищної ради  індійського гостя в громаді вітав заступник селищного голови Володимир Повозник. Посадовець також привітав школу з перемогою у проекті.

До участі у літньому мовному таборі було залучено 117 дітей із п?яти шкіл громади: Куликівської, Ковчинської, Салтиково-Дівицької, Орлівської, Дрімайлівської.

Діти вчилися працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі, критично мислити, бути толерантними.  В цьому їм допомагав індійський волонтер Нітін Шарма, який вчив дітей долати мовний бар?єр завдяки живому спілкуванню з носієм англійської мови. Навчання проходило у  формі ігор, майстер-класів. Спільно з волонтером учасники мовної школи вивчали і співали індійські та українські пісні, грали в індійські та українські  ігри,  готували проектні роботи, вивчали традиції обох народів.

Для індійського гостя підготували екскурсії по Куликівщині, побували разом у Чернігові і Батурині.