Цього року у Дроздівці вкладатимуть основні ресурси в ремонт доріг

  • 942

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Загальні збори громадян села Дроздівка, які відбулися 18 лютого у фойе сільського будинку культури, стали наймасовішими за останні кілька років. Це свідчить про інтерес жителів села до розвитку Дроздівки,  тепер вже у складі об»єднаної громади.

На збори прибули запрошені гості: Куликівський селищний голова Наталія Халімон, перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко,  начальник відділу земельних відносин, екології та комунальної власності селищної ради Ніна Клочок, помічник народного депутата України Валерія Давиденка Любов Наумець, помічник депутата обласної ради Віктора Труша Наталія Коновалова,  в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Куликівському районі Анатолій Губський, головний лікар КЗ «Куликівська ЦРЛ» Оксана Хорошок, дільничний офіцер поліції Роман Неговський, представник ТОВ «Керенел» Олег Власенко.

Традиційно збори розпочалися із звіту виконувача обов»язків старости села Олександра Кравченка про роботу у 2018 році.  Минулий рік - рік становлення новоствореної об»єднаної громади, став для Дроздівки роком культурного прориву, ювілею красної школи, відновлення вуличного освітлення. На сьогодні у селі проживає 725 осіб. Минулого року у Дроздівці не народилося жодної дитини. Мережа закладів соціальної сфери досить розвинена: працює школа, дитячий садочок, ФАП, будинок культури, бібліотека. Землі у Дроздівці орендують кілька господарств-інвесторів, співпраця з якими допомагає вирішувати багато питань життєдіяльності села.  Найактивніший розвиток відбувся у галузі культури. З приходом нового директора будинку культури Оксани Зубок заклад став осередком активного культурного та іншого дозвілля дроздівчан.  Аматорський хореографічний колектив «Зоряна» здобув чимало нагород на обласних, всеукраїнських і міжнародних мистецьких конкурсах. Фольклорний колектив «Дивосвіт» став переможцем  минулорічного районного фольклорного фестивалю «Народні скарби Куликівського краю». У закладі відбувається чимало концертів, інноваційних заходів, працюють гуртки, проводяться заняття з фітнесу для жінок. Дроздівські колективи побували з виїзними концертами в інших селах громади та за її межами. Минулоріч придбано музичну апаратуру,нове освітлення, одяг сцени, сценічне взуття, оновлено сценічні костюми. Цього року планують встановити у закладі сучасне енергоощадне променеве опалення, що стане новітнім експериментом для громади.

Розвиває і примножує кращі освітянські традиції і досягнення  місцева школа, учні якої ставали призерами районних і обласних предметних олімпіад, конкурсів. Минулого року масштабно відзначили 120-річчя старої (красної) школи, збудованої на кошти місцевих меценатів братів Прокоповичів.

У 2018 році в селі проведено реконструкцію вуличного освітлення, ремонт і висипку доріг, розчищення ставка Близниця. Проводилися роботи з благоустрою.  

Про показники фінансової спроможності Куликівської ОТГ у загальноукраїнському рейтингу, реалізовані минулого року проекти, плани і перспективи на 2019 рік  говорила у своєму виступі Куликівський слищний голова Наталія Халімон.  Очільник громади озвучила загалу детальні фінансові розрахунки надходжень і витрат по Дроздівці: у 2018 році до селищного бюджету від Дроздівки надійшло 1 621 638 грн, витрачено на розвиток села – 2 553 534 грн.  Загальна площа переданих громаді в кінці минулого року державних земель  по Дроздівці складає 608, 66 га, з них – земель с/г призначення – 438 га, під аукціоном – 64 га. Останні можна використати як джерело надходження додаткових коштів на розвиток села. Оскільки у Дроздівці дуже гостро стоїть питання ремонту доріг, основні фінансові ресурси  у 2019 році будуть спрямовані саме на ці роботи.

На зборах також виступили: помічник народного депутат України Валерія Давиденка Любов Наумець,  помічник депутата обласної ради Віктора Труша Наталія Коновалова,  перший заступник голови райдержадміністрації Петро Єрко, в.о. начальника Управління Держпродспоживслужби в Куликівському районі  Анатолій Губський, головний лікар КЗ «Куликівська ЦРЛ» Оксана Хорошок, дільничний офіцер поліції Роман Неговський, представник ТОВ «Керенел» Олег Власенко.

Про свою роботу прозвітувала депутат селищної ради від Дроздівки Світлана Герасименко.

Питання і проблеми, які озвучили жителі Дроздівки:

  • ремонт  і висипка доріг по селу;
  • неякісний мобільний зв»язок, необхідність встановлення вишки у селі;
  • пересувне поштове відділення не забезпечує своєчасність платежів;
  • своєчасне завезення балонів скрапленого газу споживачам;
  • відсутність  у власників паїв примірника договору оренди;
  • частині пайовиків не виплачено орендну плату (ТОВ «Кернел»);
  • своєчасне вивезення сміття з кладовища, можливість розширення його території;
  • лейкоз ВРХ  у селі – де можна обміняти хвору корову на здорову;
  • необхідність приїзду фахівців Управління соцзахисту та Пенсійного фонду для надання консультацій і допомоги жителям села.

Рішеннями загальних зборів звіт в.о. старости села Олександра Кравченка та дільничного офіцера поліції Романа Неговського  взято до відома, а також затверджено суми місцевих податків і зборів.