Куликівський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області запрошує до співпраці волонтерів

  • 682

Фото без опису

Система пробації України працює з особами, які вчинили правопорушення і засуджені до кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, а також зі звільненими від відбування покарання з випробуванням,  проводить з ними наглядові та соціально-виховні заходи та здійснює забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

 

За індивідуальним планом із засудженими особами проводиться соціально-виховна робота, яка передбачає диференційований підхід та надання різних видів допомог, таких як консультування, сприяння у працевлаштуванні, участь у соціально корисній діяльності, залучення до навчання, проведення тренінгів, лекцій та бесід з суб’єктами пробації  з метою профілактики алкогольної чи наркотичної залежності, поширення соціально небезпечних хвороб, роз’яснювальна робота з попередження вчинення ними повторних правопорушень тощо.

 

Для допомоги працівникам пробації у здійсненні цих важливих завдань існує волонтерська діяльність - добровільна, соціально спрямована, неприбуткова діяльність, що здійснюється волонтерами шляхом надання волонтерської допомоги, тобто робіт та послуг, що безоплатно виконуються і надаються волонтерами.

 

Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про пробацію».

 

Волонтером пробації може бути фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі. Волонтерами можуть стати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, є дієздатними та не мають не знятої або не погашеної судимості.

 

Куликівський районний сектор філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області запрошує всіх бажаючих до співпраці в якості волонтерів. Звертатися за адресою: смт Куликівка, вул. Коцюбинського, 27 або за телефоном 0631903407

 

начальник Куликівського РС 
філії Державної установи
«Центр пробації
в Чернігівській області 
                                                             
Ольга МУЦЬКА