Робота з неповнолітнім по вирішенню криміногенних потреб та досягнення позитивних змін

  • 739

Фото без опису

Криміногенні потреби – це потреби, задоволення яких дозволить зменшити ризик виникнення протиправної поведінки у майбутньому. Потреби засудженої особи у тій чи іншій сфері життя можуть бути передумовою скоєння злочину, саме тому їх необхідно досліджувати, щоб досягти мети виправлення.

 

Наявність криміногенної потреби вказує на ті напрями роботи з особою та заходи, які мінімізуватимуть рівень ризику вчинення нею повторного кримінального правопорушення.

 

З метою досягнення позитивних змін у вирішенні такої криміногенної потреби, як ставлення до правопорушення, згідно індивідуального плану роботи, 17 травня  начальник Чернігівського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Віта ЯНКО із неповнолітнім клієнтом пробації Н. у присутності його мами  провела заняття на тему  «Свідомий вибір».

 

Кожна людина щодня приймає безліч рішень. Але практично всі з них – рутинні, тобто звичні. Щодня стоїть вибір, як правильно вчинити, що купити в магазині, який одяг одягти, куди піти вчитися або працювати, як розподілити свої фінанси тощо. Звісно, можна не витрачати час на ретельне осмислення, але якими будуть наслідки такої поведінки? Вибір може уплинути на наш настрій, на наш день або на все життя. Адже наше життя складається з вибору. Тому необхідно навчитися правильно приймати рішення. Та перед цим потрібно «зважити» всі плюси і мінуси. Плюси - це ті вигоди, які ми отримаємо від досягнення цілі. Мінуси – це те, що ми втрачаємо, та власні переживання від того, що ми плануємо досягти.

 

На шляху кожного можуть трапитися ситуації, які, на перший погляд, здаються дуже важливими та важкими, і ми можемо багато сил та уваги приділити саме їм, так, що не мати сил на завершення свого шляху.

 

Наш шлях проходить серед людей, які можуть нас відволікати, заважати або навпаки, допомагати. Саме тому, щоб зрозуміти, хто з них допомагає, а хто перешкоджає, нам необхідно аналізувати, зважувати та завжди пам’ятати про СВОЮ ціль.

 

 

Начальник сектору

Віта ЯНКО