Триває профілактична робота з неповнолітнім правопорушником

  • 380

Фото без опису

Пробація - система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого. Завданнями пробації, зокрема, є виконання певних видів покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, здійснення нагляду за такими засудженими та проведення із ними соціально-виховної роботи.

 

Пробація щодо неповнолітніх - це пробація стосовно осіб віком від 14 до 18 років. Пробація здійснюється з урахуванням вікових та психологічних особливостей неповнолітніх і спрямована на забезпечення їх нормального фізичного і психічного розвитку, профілактику агресивної поведінки, мотивацію позитивних змін особистості та поліпшення соціальних стосунків.

 

На обліку Чернігівського РС №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області станом на 11 квітня 2023 року перебуває один неповнолітній засуджений, який потребує пробаційного нагляду та соціально-виховних заходів. Уповноважений орган з питань пробації спільно з територіальним підрозділом ювенальної превенції продовжує з неповнолітнім профілактичну роботу.

 

Наприкінці березня  провідним інспектором  сектору пробації Вітою ЯНКО разом із інспектором сектору ювенальної превенції ВП ЧРУП ГУНП в Чернігівській області майором поліції  Анатолієм ЗЕНТЕРЕКОВИМ було відвідано за місцем проживання неповнолітнього засудженого, перевірено умови його проживання та проведено профілактичну бесіду у присутності законного представника.

 

03 квітня на базі Чернігівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області провідним інспектором сектору та  інспектором сектору ювенальної превенції з неповнолітнім і його мамою було проведено бесіду, спрямовану на національно-патріотичне виховання,  наголошено на утвердженні суспільно-державних національних цінностей, таких як самобутність, воля, соборність, гідність і загальнолюдських цінностей, принципів любові і гордості за власну державу, готовність до захисту державної незалежності і територіальної цілісності України.

 

 

Провідний інспектор Чернігівського РС №1

філії Державної установи «Центр пробації»

в Чернігівській області

Віта ЯНКО