Пробація в дії

  • 424

Фото без опису

На виконання Закону України «Про пробацію» та наказу «Про завердження Порядку здійснення нагляду та соціально-виховної роботи із засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі» в Куликівському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області проводяться заходи соціально-виховного характеру.

 

Так, 27.07.2021 року провідним інспектором Куликівського РС Вітою Янко було проведено реєстрацію клієнтів пробації,  звільнених від відбування покарання з випробуванням. Як відомо, значна частка злочинів вчиняється у стані алкогольного сп’яніння. Саме тому, з метою попередження вчинення повторних правопорушень, з тими засудженими, які схильні до зловживання алкогольними напоями, було проведено соціально-виховну роботу та роз’яснено про негативний вплив алкогольної залежності на формування життєвих цінностей людини, її стан здоров’я та якість життя вцілому. Під час індивідуальних бесід із такими засудженими було обговорено причини, через які вони вживають алкоголь, а також наведено деякі приклади, як можна попередити та зменшити частоту вживання.

 

З клієнтами пробації постійно проводяться виховні бесіди з метою профілактики та попередження вчинення повторних правопорушень. Адже профілактика злочинності - це своєрідний, найбільш гуманний спосіб боротьби з правопорушеннями, засіб підтримання належного рівня правопорядку в суспільстві, забезпечення прав і законних інтересів громадян. Вона грунтується на принципах законності, гуманізму, індивідуального підходу, комплексності та своєчасності.

 

Провідний інспектор

Куликівського РС

Віта Янко