Чернігівським районним сектором №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області проведено тиждень читача

  • 493

Фото без опису

 

У рамках соціально-виховної роботи із засудженими, персоналом Чернігівського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області проводяться різноманітні просвітницькі заходи, екскурсії, профілактичні бесіди, зустрічі з цікавими людьми.

 

Так, на базі Чернігівського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області, спільними зусиллями працівників сектору та небайдужих людей була створена  і постійно функціонує невеличка бібліотека для клієнтів пробації. Її фонд постійно поповнюється, адже багато у кого знайдеться книжка, яка вже не потрібна власнику, але може бути корисною комусь іншому. Є тут художня література, класичні романи, видання сучасних авторів, детективи і навіть збірки кросвордів та анекдотів.

 

З метою більшого заохочення клієнтів пробації до читання, для них у період з 04 по 10 серпня 2021 року Чернігівським районним сектором №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області було проведено тиждень читача, приурочений до дня книголюбів.

 

Щорічно 9 серпня у світі відзначають день книголюбів, присвячений читачеві. Провідний інспектор сектору Віта Янко протягом тижня читача розповідала клієнтам пробації цікаві історії про створення книги та виникнення Всесвітнього дня книголюбів. Адже читання — це прекрасний спосіб проведення дозвілля, а також відмінний інструмент для підтримки фізичного і психічного здоров’я, воно розширює наш світогляд і зменшує стрес. Любов до читання у кожного своя. Це - свого роду таїнство, адже кожна книга – загадка, зрозуміти яку можна лише після її прочитання.

 

Клієнти пробації були зацікавлені заходом та активно долучалися до читання книг.

 

 

Янко В.В.,

провідний інспектор

Чернігівського РС №1