У Чернігівському РС №1 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області з клієнтами пробації говорили про «День Української Державності»  

  • 667

Фото без опису

Провідним інспектором Чернігівського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області  Вітою Янко 26.07.2022 року було проведено чергову реєстрацію засуджених. Під час реєстрації клієнтам пробації було розказано про ключову історичну подію 988 року —  хрещення Київської Русі князем Володимиром Святославичем та ознайомлено з Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423/2021, підписаним під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України, про встановлення Дня Української Державності — державного свята, що відзначатиметься щороку в Україні 28 липня і, згідно закону, стане вихідним днем.

У результаті бесіди клієнти сектору пробації змогли більше дізнатися про понад тисячолітню історію українського державотворення, яка сягає своїм корінням часів князювання Володимира Великого, а також усвідомити такі суспільно-державні національні цінності, як самобутність, воля, соборність та гідність. На долю нашого народу випало багато  героїчного і водночас трагічного. Здавна земля наша була ласим куском для сусідів. Історія України – це історія народу, який протягом століть боровся за свою незалежність. Адже ми – українці, ідемо у світ, і несемо всім світло миру і добра. Любові і злагоди. Ми раді з того, що маємо свою державу, волю, рідну українську мову, свій голос поміж усіма народами.

 

Провідний інспектор Чернігівського РС№1

філії ДУ «Центр пробації»

в Чернігівській області                      

Віта ЯНКО